Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Yeşiltepe Şehit Atilla Mutlu Çok Programlı Anadolu Lisesi

Telefon : 2344017
Belgegeçer : 0 382 234 40 17
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://yesiltepelisesi68.meb.k12.tr
Adres : YEŞİLTEPE BELDESİ ÇALIŞKAN MAH. KOÇAŞ TARIM İŞLETMELERİ KÜME EVLERİ NO: 1 MERKEZ / AKSARAY
VİZYON : Yeşiltepe Çok programlı Anadolu Lisesi eğitimin tüm paydaşlarının bir arada anlayış içerisinde çalıştığı bir okul olarak 3 yılda mezun ettiği öğrencilerin % 40´ını üniversiteye yerleştirme başarısı göstermiştir. Aksaray İl merkezine yakın konumda olan kasaba okulu olarak tüm branşlarda kadrolu öğretmenlerimizle 2023 vizyonuna uygun eğitim öğretim hedefiyle ilerliyoruz. Okula sevinç dolu gelen öğretmen, öğrenci potansiyeliyle başarı çıtamızı daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz.
MİSYON : Milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve Milletini seven, dürüst ve çalışmayı seven, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş, sürekli kendini yenileyerek gelişmeleri takip eden, Türkçeye hakim, özgüveni yüksek gençler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Öğretmen :9
Öğrenci :57
Derslik :8
BT Sınıfı :2
Kütüphane Kitap Sayısı :895
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08.40-16:00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : ingilizce, Almanca
Isınma : Kalorifer
Servis : Taşımalı veya servisle gelen öğrencimiz bulunmamaktadır.
Ulaşım : Belediye ve özel Servislerle yapılmakta olup,yaklaşık her saat gidiş dönüş yapılabilmektedir. Yolun yaklaşık 19 km si Aksaray Ankara yolu üzerinden sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : YEŞİLTEPE KASABASI HÜRRİYET MAH.KOÇAŞ KÜMESİ NO:3 Aksaray/ Merkez
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 24 KM
Kontenjan Bilgileri : 9. Sınıf Anadolu Lisesi Kontenjanı: 34
Okulun Sınav Başarı Durumu : Her yıl mezun olan öğrencilerimizin yarıdan fazlası üniversiteye yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %60
Sportif Etkinlikler : Yıl içerisinde okul içi voleybol ve futbol turnuvaları periyodik olarak kasım ve nisan aylarında düzenlenir.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : KOP Konya ovası Projesi kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile Konya ovası okuyor projesine katılarak en çok kitap okuyan okullar arasında derece elde edildi.
Diğer Hususlar : Okulumuz Çok Programlı Lise olmasına karşın okulumuzda sadece Anadolu lisesi programı uygulanmaktadır. Çpl alan ve bölüm bulunmamaktadır. İl merkezinde ikamet eden öğretmenlerimiz ulaşım noktasında hiç bir sorun yaşamamaktadırlar. Zorunlu hizmet bölgesi olması açısından en iyi görev yapılabilecek bir konumdadır.
Yazdır :